úterý 17. října 2017

Předpověď počasí


Zkuste si poctivě následující.
Zavřete oči a zkuste zastavit myšlenky. Nemyslete vůbec na nic. Dejte tomu aspoň pár minut a opravdu to zkuste. Nečtěte dál, než to nezkusíte.
Co jste zjistili? Většina lidí zjistí, že myšlenky zastavit nejde. Naše mysl vždy něco vytáhne. Ať už je to myšlenka na to, co všechno musíte ještě dnes udělat nebo jak se cítíte, nebo na to co se stalo a nějak se vás to dotklo. 
Mnoho lidí si také chybně myslí, že tím, že budou meditovat nebo používat různé techniky, že se jednou myšlenek zbaví, nebo je budou umět zastavit. Jenže myšlenky zastavit nejdou. Záleží ale na tom, jak se jich moc chytáme a pokračujeme ve šňůře, která vyvolává další a další myšlenky. 
Cvičení které následuje, tedy naše "předpověď počasí" by mělo vést k tomu, že po jeho pravidelném praktikování dokážeme myšlenky, nálady a pocity vnímat, přestože se je nesnažíme zastavit a vypnout nebo jakkoliv měnit. Necháváme je jen procházet. Právě jako počasí. Když venku prší, nedokážeme změnit tuto skutečnost. To samé když je venku krásně a svítí slunce. 
Naše myšlenky a pocity jsou na tom stejně. Skutečnost, že je dokážeme brát takové jaké jsou nám může hodně ulevit. 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Vědomě se dotýkej

Jedním z nejlepších způsobů, jak se dostat do přítomnosti, je použití našeho těla. Vnímání hmatu například. Jen jít a pozorovat, jak se naš...